Re: Για μια σύνδεση με ενισχυτή......;;;;;
tsagask έγραψε:
1ον) τι καλώδια αλλά θα χρειασθώ; θα χρειασθώ καλώδια για να κανω και την σύνδεση componet. έτσι ώστε όταν παίζει το dvd να μην χρειάζεται να ανοίγω συνεχεία τον ενισχυτή;;;;; Το ενισχυτή θελω να τον ανοίγω μόνο όταν έχω καμιά αξιόλογη ταινία από κατάστημα (ενοικίαση) και οχι ταινίες divx από το ίντερνετ.....
2ον το παλιό video Που υπάρχει και το έχω κυρίως για να γράφω από την
τηλεόραση, να το συνδέσω στον ενισχυτή; ή δεν χρειάζεται;;;; (απλά μέσω
scart video με scart στην τηλεόραση όπως το έχω τώρα.....
3ον έχω σκοπό στο μέλλον να αγοράσω λαπρορ με έξοδο HDMI. αυτός μελλοντικά που θα συνδεθεί για να βλέπω πχ ταινίες; στον ενισχυτή; πως;;;;;
4ον όταν θα πάρω καποιο προβολέα πάντα να εχει έξοδο HDMI, αυτόν που θα τον συνδεσω ;;;;;;;
Για αρχή ας πούμε μερικά πράγματα.
Πρώτον και βασικότερων.
Από την στιγμή που δεν σηκώνει full HD η τηλεόρασή σου δεν θέλεις ακριβό καλώδιο HDMI.
Το DVD player "παίζει" HD ταινίες ή κάνει upscale;
Αν κάνει μόνο upscale το HD που σου βγάζει στην TV δεν είναι πραγματικό.
Απλά σου "μετατρέπει" την εικόνα σε ας πούμε μεγαλύτερη ανάλυση.
Αν "παίζει" HD ταινίες λογικά τότε θα είναι blue ray.
Τώρα πάμε στις ερωτήσεις σου.
1)Υποθέτω πως όταν απλά θέλεις να βλέπεις μία ταινία στο DVD χωρίς να ανάβεις τον ενισχυτή, απλά δεν τον ανάβεις και ακούς από την τηλεόραση.
Η σύνδεση σε αυτήν την περίπτωση αρκεί να είναι μέσο HDMI από το DVD στην τηλεόραση.
Τώρα άμα θέλεις να ακούς από τον ενισχυτή προσωπικά θα πρότεινα να πάρεις ένα καλώδιο οπτικών ινών. (έχει το καλύτερο αποτέλεσμα στον ήχο.) Βεβαία θα πρέπει να κοιτάξεις αν υπάρχει οπτική έξοδος στο dvd αλλά και αντίστοιχη είσοδος στον ενισχυτή. (Αμφιβάλω το να μην έχουν)
2)Όχι το βίντεο δεν χρειάζεται να το συνδέσεις στον ενισχυτή.
3)Το laptop είναι μία ειδική περίπτωση. Μίας και η HDMI που βγάζουν συνήθως οι υπολογιστές δεν βγάζουν και ήχο από εκεί σε αντίθεση με το dvd.
Οπότε θα πρέπει λογικά να συνδέσεις το laptop με HDMI στην τηλεόραση. και με κάποιον τρόπο, μάλλον με ομοαξονικό καλώδιο ή όποια τέλος πάντων έξοδο έχει το laptop τότε για τον ήχο στον ενισχυτή.
4)Ο προβολέας θα πρέπει να έχει είσοδο και όχι έξοδο. Η έξοδος για τον προβολέα είναι το πανί όπου θα προβάλετε η ταινία ή ότι άλλο βλέπεις.
Αλλά δεν ξέρω τι είσοδο θα πρέπει να έχει. Το καλύτερο είναι όταν με το καλό αποφασίσεις να πάρεις έναν να συμβουλευτής τον πωλητή του καταστήματος.
Οι απαντήσεις που σου δίνω είναι καθαρά εμπειρικές και όχι επαγγελματικές.
Είναι περισσότερο συμβουλευτικές. Καλό θα είναι πάντα να ρωτήσεις κάποιους ιδικούς σε θέματα ήχου και εικόνας.
Ελπίζω να βοήθησα.